26. elokuuta 2012

Venetsialaiset


Viikonloppuna Kokkolassa juhlittiin venetsialaisia eli mökkikauden päättäjäisiä. Päivä meni töiden merkeissä, mutta illalla otettiin rennosti.

Työpäivän jälkeen tein vähän erilaista ruokaa, nacho gratiinia, ohje löytyy täältä. Ja kyllä, on sama ruoka vaikka näyttää vähän eriltä omana versiona ja reseptin kuvassa.. :D Tein muutamia asioita eri tavoin kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten kirjaan oman versioni tähän.







Levitä uunivuoan pohjalle rasiallinen philadelphia-tuorejuustoa. Ruskista jauheliha, silputtu punasipuli sekä paprika ja sekoita joukkoon maustepussi sekä 1 dl vettä, sekoittele ja keittele vielä muutama minuutti. Kaada jauhelihaseos vuokaan tuorejuuston päälle. Nakkaa seuraavaksi päälle ananaspaloja sekä taco salsa- kastiketta. Pistele nachoja seokseen pystyyn, ja laita päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Parhaimmillaan tämä on lämpimänä syötynä niin, että ottaa lautaselle kaveriksi vielä creme fraichea sekä läjän nachoja, ja jotain raikasta salaattia.

Illalla käytiin kavereiden kanssa ajamassa Kokkolan ja Pietarsaaren välinen rantatie, siellä on perinteisesti mahtavat kynttilä- ja lyhtymeret mökkiläisillä. Ja niin nytkin. Ihana loppukesän pimeä ilta, irtokarkkeja ja ystäviä, oli lepposta!

Pyörähdettiin myös torilla venetsialaishulinoissa, mutta vaan sen verran että katseltiin ja kuunneltiin Jukka Pojan keikka.



Tämä kesä on ollut ihana, mutta se on mennyt luvattoman nopeasti. En millään malttaisi päästä tätä kesää vielä loppumaan, mutta minkäs teet. :) Tänä kesänä monet perinteiset kesäjutut jäi tekemättä, oli niin sateista ja viileää, ja toisaalta niin kiireistä. Tää kesä oli erilainen kuin mikään mennyt tai tuleva kesä, ja parhaana muistona mieleen tästä kesästä jäi tottakai meidän ihana, satumainen hääpäivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti