22. maaliskuuta 2016

Rapinalelut vauvalle

Vauvajutut jatkuu... ;)

Sain loppuviikolla yhtenä iltana inspiksen tehdä vauvalle rapinalelu, tai miksi niitä nyt kutsutaankaan. Kangaslappunen joka rapisee ja jossa on kivoja kuvia ja nauhoja katseltaviksi ja tutkittaviksi. Hurautin ekan lelun heti silloin illalla käteen osuvista tarvikkeista, vaikka kello oli jo varmaan lähempänä kymmentä - mutta kun inspis iskee niin silloin täytyy toimia. :D Instagram- seuraajani ovatkin tuon ekan kokeilun nähneetkin, se oli siis tuo Finlaysonin Otso -puuvillakankaasta tekemäni lelu.

Vähän huonosti löysin kätköistäni sopivia nauhoja sitä varten, joten seuraavana päivänä piti tehdä mutka lankakauppaan ja hankkia pussillinen erivärisiä iloisempia nauhoja. :D Ja heti illalla piti taas ryhtyä ompelupuuhiin; tuloksena kaksi rapinalelua lisää, nyt vähän värikkäämpinä versioina. Ja niinhän näidenkin kanssa kävi, että harjoittelu paransi lopputulosta - parhaiten onnistui tuo viimeisenä tekemäni versio, jossa kankaana on PaaPiin ihanaa Siiri & Myyry- puuvillaa.
Selkeä ohje rapinalelun tekemiseen löytyy esimerkiksi Eilen tein- blogista. Mun lappusissani on välissä kaksinkertainen kinkunpaistopussi rapisemassa, ja kankaat on Finlaysonia, PaaPiita sekä Annoa. Yritin etsiä kankaideni joukosta mustavalkoisia tai selkeitä kuvia, koska ymmärtääkseni vauvan silmät erottaa sellaiset parhaiten.Näitä oli niin kiva tehdä, että tekis mieli kaivella kaikki söpöt tilkut kaapeista ja tehdä niistä leluja... :D Katsotaan nyt kuitenkin ensin että kiinnostuuko vauva näistä ollenkaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihania! Kiva idea. Liityin blogin lukijaksi =)

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihania! 😊 Harmi, kun meidän "vauva" kolme vuotta ei ole enää näiden kohderyhmää 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No sit tekemään lähipiiriin syntyville vauvoille lahjaksi? :)

   Poista
 3. On kyllä kivoja! Pitääpä laittaa idea korvan taa. Olis hyvä tehdä muutama varastoon niin olis jotain viemistä pienille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo mietin itsekin et näitä vois surautella muutaman valmiiksi jemmaan, vauvalahjoja kun kuitenkin aina tarvisee. :)

   Poista
 4. Oi miten ihania! Varmasti vauva tykkää eikä mene kuin hetki niin jo on kaikki nuo reunalaput kuolassa :D tuntuu, että lelujen pesulaput ovat niitä ihan lemppareita ainakin meidän vauvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Joo varmaan nuo laput kuolaantuu nopeasti. :D Mut sit vaan pesuun!

   Poista