23. maaliskuuta 2016

Virkattu siksak-peitto


Aiemmin syksyllä vilautin keskeneräistä virkkaustyötäni täällä blogissa, ja arvuuttelin mitä olen tekemässä. Peittoahan minä siitä olin virkkaamassa, pienelle tulokkaallemme. :) Aloin virkkaamaan tuota peittoa aika alkuvaiheessa raskautta, ja halusin tehdä siitä sävyiltään neutraalin, mutta en silti ihan tylsää. Päädyin sitten valitsemaan väreiksi harmaansävyjä, valkoista ja tummaa sinappia. Olisin halunnut ihan kunnon keltaista, mutta tämän kirkkaampaa keltaista ei kyseisen langan sävyissä ollut saatavilla, joten sinappia siis. :)

Peitto on ollut valmiina jo tammikuulta, mutta oon tyystin unohtanut kuvata sen. Eilen vihdoin muistin, joten tässäpä tämä. :)


Virkattu siksak -peitto vauvalle
Ohje: Omasta päästä
Lanka: Drops Karisma, väreinä valkoinen, vaalea harmaa, tumma harmaa ja sinappi
Virkkuukoukku: nro 3,5
Langan menekki: 665 g
Peiton koko: 96 cm x 78 cm
Dropsin Karisma on 100 % villaa ja myös konepestävää, joten se sopii hyvin vauvan peittoon. Lämmittää mutta on helppo pestä. :) Kokoa peitolle tuli siis 96 cm x 78 cm. Nyt peitto on vain kevyesti höyrytetty, mutta mietin että pitäisikö se vielä pingottaa. Pingottamalla koko vähän kasvaisi ja pinta tasoittuisi, mutta toisaalta tykkään tuosta aaltoilevastakin pinnasta joten enpä tiedä mitä tekisin.

Tätä oli mukava virkata, varsinkin syksyllä kun peiton edistyessä se lämmitti samalla mukavasti jalkoja virkatessa... :D Oon haaveillut virkkaavani joskus tällaisen siksak-peiton isommassakin koossa torkkupeitoksi, mutta saas kattoo saanko aikaiseksi koskaan. :)


12 kommenttia:

 1. Upeat värit tässä kyllä! :) Siskoni lapsille olen aina virkannut vauvapeiton ristiäislahjaksi, mutta tällaista siksak-kuviota en ole vielä harmikseni ehtinyt kokeilemaan. Täytyypä muistaa ensi kerralla.. :)

  -Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eppu! :) Voi miten ihanaa että oot jaksanut virkata jokaiselle ristiäislahjaksi peiton, se on ihana muisto säästettäväksi ja myös käytännöllinen lahja. :)

   Poista
 2. Onpa kaunis! Kaipaisin tuohon niin kovasti tarkempaa ohjetta! Onko sinulla muistikuvia silmukkamäärästä? :) t. Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) En tullut kirjoittaneeksi silmukkamääriä ylös, mutta voin kyllä joku päivä laskea niitä tuosta peitosta ja antaa summittaista ohjetta kun ehdin. :)

   Poista
 3. Ihana peitto ja tosi kauniit värit! Ohjetta myös kaipailisin, jos sellaista ehtisin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Voi joo, tarkoitus ois tuosta peitosta jonkinlainen ohje kirjoitella. Yritän saada sen tehtyä lähiaikoina! :)

   Poista
 4. Hurjan kaunis peitto, ohjetta minäkin kaipaisin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ohje on työn alla, tulee joulun jälkeen kun ehdin sen viimeistelemään :) Valitettavasti se on jäänyt muiden kiireiden jalkoihin, mutta tulossa on!

   Poista
 5. Niin kaunis peitto! Otan tästä vinkin omaan vauvanpeittoon, kiitos!

  VastaaPoista