10. elokuuta 2016

Asuntomessukokemuksesta vauvan kanssa


Me käytiin Heinäkuun puolivälissä Seinäjoen asuntomessuilla. Edellispäivän pitkä ajomatka ja myöhäiseen iltaan kestäneet häät vähän ehkä painoi pienenä väsymyksenä, mutta otettiin silti vauva manducaan ja lähdettiin kiertämään asuntomessuja, kun kerran Seinäjoella oltiin. Ja hyvin me jaksettiinkin, mielestäni 4,5 tunnin messukierros oli näissä olosuhteissa varsin kelpo suoritus. :) Kyllähän osa kohteista meni vähän ohi vauvan kanssa kiertäessä, eikä ihan jokaista taloa edes kierretty, mutta vauva jaksoi mielestäni jopa yllättävän hyvin ja tyytyväisenä. Ja  itse sain hyvän jalkatreenin kun kannoin vauvaa manducassa koko reissun. ;)

Asuntomessuilta; taloista ja ylipäätään kokemuksesta jäi mieleen:

- Erikoiset lattiat; oli kuviolaattaa, herringbone- kalanruotoparkettia, leveää lankkulattiaa ja mosaiikkilaattaa.

- Portaat, portaat, portaat. Paljon portaita. :D Vauva rintarepussa portaita muutaman tunnin kiivetessä sain kyllä samalla hyvän treenin, illalla tunsi kiivenneensä. ;) Muutenkin portaita ja kaiteita oli vaikka minkälaisia.

- Pohjalaisuus, mikä näkyi monissa taloissa sekä yksityiskohdissa monissa kohteissa.

- Punaisten pohjalaistalojen kortteli, jossa viisi eri talotehtaan pohjalaistaloa muodostavat lauta-aidan sisälle oman yhteisönsä.

- Saunat; oli valkoisia saunoja ja valkoisia lauteita, sekä lähes aina lasiset seinät saunan ja kylppärin välillä.- Kontrastit; rinnakkain uutta ja vanhaa, modernia ja romanttista samoissa taloissa. Esimerkiksi mieleen jäi Kannustalon Pohjanmaa, jossa modernit ja vanhat kalusteet loivat yhdessä mielenkiintoisen sisustuksen, esimerkiksi vanha kaappikello oli sulassa sovussa rinnakkain linjakkaan sohvan kanssa.

- Puu. Oli puupinnalla oevia puunvärisiä seiniä, puunvärisiä portaita jne. Kaikki ei ollutkaan enää mustavalkoista, vaan puun lämpökin saa nyt näkyä sisustuksissa.- Näyttävä taiteilijan suoraan seinään piirtämä mustavalkoinen maisemaseinä Vieskatalossa oli tosi hieno, sellaisen haluaisin meillekin jos vaan osaisin ja uskaltaisin tehdä.

- Istutuslaatikot, niitä näkyi pihoilla paljon.

- Keittiöt ja kylpyhuoneet yläkerrassa, niitä näkyi monissa taloissa. Itse en jaksaisi roudailla ruokakasseja yläkertaan, joten musta keittiö yläkerrassa on aina vähän outo ratkaisu.- Suomen pienin omakotitalo, Jukkatalojen 33 neliöinen kompakti kokonaisuus jäi mieleen. Pieni omakotitalo oli oikein viihtyisä, eikä mitenkään näyttänyt niin pieneltä kuin mitä neliöt kertoivat.

- Pinkki sinkkunaisen talo erottui myös massasta. Ei missään nimessä mun tyylinen, mutta ainakin omaperäinen ja ilmeisesti asukkaansa näköinen.- Hoitopöydillä varustetut inva wc:t, joihin ei edes tarvinnut jonotella vaan vaipanvaihtohommiin pääsi aina heti kun tuli tarvetta, Tämä ehdottomasti plussana, verrattuna esimerkiksi Kalevan kisoihin Oulussa joissa ei ollut yhtä ainoaa vaipanvaihtopistettä.

- Ankarat vesisadekuurot, joita sattui pari tuolle päivälle kun oltiin messuilla. Onneksi oli kertaskäyttösadetakit.

- Akustiikkalevyistä tehdyt monenlaiset sisustuselementit, sekä yksi kokonaan akustiikkalevyistä tehty sisäkatto.- Loistavat ikkunanäkymät Kyrkösjärvelle muutamien talojen ylimpien kerrosten ikkunoista

- Överi jenkkityylinen talo - Villa Tango, erottui myös massasta. Tosi epäsuomalainen, runsas ja rönsyävä.

- Leikkisät lastenhuoneet kauniine tekstiileineen monissa taloissa- Viimeistellyt kivin reunustetut istutukset pihoilla. Ylipäätään havuja näkyi istutuksissa paljon.

- Ystävälliset hymyt, joita sain monilta jotka huomasivat mukanani kulkevan vauvan rintarepussa. Moni myös antoi ystävällisesti tilaa esimerkiksi rappusissa vauvan kanssa kulkevalle, vaikka toisaalta terveisiä myös sille yhdelle rouvalle joka melkein pusersi minut ja vauvan seinää vasten tunkiessaan väkisin ohi tullessaan vastaan kohdassa, joka ei ollut riittävän leveä meille kaikille yhtä aikaa.- Neulotut rahinpäälliset, farkkusuikaleista ommeltu matto, solmitut seinävaatteet - käsityönä tehtyjä yksityiskohtia oli monessa talossa.

- Imetyshetket niin pihaistutuksen kivetyksellä istuen, kuin Iskun (muistaakseni tää oli Iskun piste, löytyi kohteen 32 edestä) lepopaikallakin. Tuo levähdyspaikka tuli eteen kuin tilauksesta, kun etsiskelin istumapaikkaa imetystä varten; siinä puutarhakalustesohvalla varjossa oli oikein hyvä paikka imetyshetkelle. Kyseisellä levähdyspaikalla oli siis varjossa muutamat puutarhakalusteet ihan sitä varten, että messuvieraat saivat niissä hetken hengähtää ennen kierroksen jatkamista, ja se sattui meidän kohdalle just silloin kun sitä tarvittiinkin.- Väljemmät tontit verrattuna niihin asuntomessuihin joilla itse oon aiemmin käynyt. Nyt oli näkymiä metsään ja järvellekin, sen sijaan että jokaisesta ikkunasta näkymä olisi suoraan naapuriin. Toki tontit on pieniä, mutta viihtyisämpiä kuin aiemmilla messualueilla joissa oon käynyt.

- Mielenkiintoiset valaistusratkaisut. Paljon valaisimia, upotettuja ledejä ja epäsuoraa valoa.- Parvityyliset lastenhuoneen sänkyratkaisut, joissa sänky oli ylhäällä ja alhaalle jäi leikkitilaa - toimii hyvin pienessä tilassa ja näyttääkin kivalta. Jotain sellaista haluaisin meillekin siinä vaiheessa kun lapsi siirtyy omaan huoneeseen (ja on tarpeeksi iso kiivetäkseen turvallisesti parvelle, ei siis tietenkään vielä vuoden tai kahdenkaan päästä), ja nykyisestä pienestä työhuoneesta täytyy saada taiottua huone pojalle.

----

Messukokemus vauvan kanssa oli siis oikein positiivinen. Mietittiinkin miehen kanssa et nythän tää on vielä helppoa, että vuoden tai parin päästä voi olla huomattavasti haastavampaa saada pojan mielenkiinto riittämään johonkin asuntomessuilla kiertelyyn... :D Niin ja helppoa vauvan kanssa kulkiessa oli nyt tietysti siksikin, että eväät kulki koko ajan äidin mukana. ;)

Vinkkinä siis vauvan kanssa asuntomessuilla kiertäville että rintareppu oli tosi hyvä. Jos vaan vauva viihtyy repussa/kantoliinassa niin ehdottomasti vauva mukaan sellaisessa. Vaunujen kanssa ei olisi päässyt sisälle taloihin, joten vaunuilla kierrettäessä taloissa olisi pitänyt käydä miehen kanssa vuorotellen - ja siinä taas olisi kestänyt niin kauan että messupäivästä olisi joko tullut tosi pitkä ja raskas, tai kiertämättä olis jäänyt paljon enemmän kohteita kuin nyt jäi.


Kävittekö te asuntomessuilla? Jos kävitte, niin mitä jäi mieleen - taloista tai kokemuksesta muuten? :)

6 kommenttia:

 1. Kiva oli lukea minkälainen kokemus sulla oli. Itse en päässyt tai pystynyt käymään messuilla.
  Minäkin ihmettelen että keittiö toka kerroksessa. Poikani asui opiskellessaan sellasessa talossa. Huoooh mikä ratkaisu. Ajattelin että mitenkä äiti pääsee kierrerappusia ylös kahden kauppakassin+tenavan kanssa ?? Ei mikään helppo juttu. En laittaisi ikinää keittiötä tuonne !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sepä se, arjen kannalta hankalaa jos vaikka keittiö on yläkerrassa. Ja kiva että tykkäsit lukea! :)

   Poista
 2. Kiva lukea postauksia messuista kun itse en niille päässyt juurikin siksi kun lapset ovat sen muutaman vuoden kasvaneet ja kiinnostus heillä ei vaan riitä. Ihania juttuja oli päätynyt kameran linssin taakse sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Joo saattaapa ollaa että lähivuosina ei mekään enää päästä... :D Tai on ainakin hankalampaa.

   Poista
 3. Hih, käytiin messuilla reilun kaksi ja puoli vuotiaan, sekä puolivuotiaan kanssa. Oli kyllä kivat messut! Seinäjoen kaupungin markkinointikoneisto pyöri täysillä (hyvässä mielessä), ja tuli vau-elämyksiä ihan eri tavalla kuin viime vuonna Vantaalla. Oli aika hassua miten hyvin meidän esikoisemmekin viihtyi messuilla. Suurimmat vetonaulat olivat saunat ja kylpyhuoneet (poika tiesi aina kertoa oma-aloitteisesti, kuinka monta suihkua oli ja ohikulkijoita nauratti), sekä tietysti lastenhuoneet. Ihan lopussa tuli väsy, ja kierrettiin miehen kanssa erikseen (mulla vauva mukana) parit vikat kohteet, kun poika leikki leikkipuistossa tyytyväisenä. Kiva blogi sulla muuten, ekaa kertaa eksyin. Ja huh, nyt nukkumaan! :) -S

  VastaaPoista
 4. ... ja pistelenpä vielä perään omat suosikkinikin messuilta: tuo sama Taito-shopin sisustama talo, josta sullakin oli nuo seinämaalaukset ja himmelit nostettuna, sekä se punainen talo missä oli jussiruutuja korkeassa tilassa. Ihastelin Lankavan tekemää sisustusta, sekä ylipäätään kaikkia hirmu kauniita kudottuja mattoja, niitä oli paljon. :) Ihanan raikkaita raitoja ja kauniita kuvioita. -S

  VastaaPoista