15. elokuuta 2016

Britakakku


Mun yksi tämän kesän kesäsuunnitelmistani oli leipoa vihdoin Britakakku, ja reilu viikko sitten sen vihdoin toteutin.Britakakku oli niin hyvää, että mulla tulee näistä kuvistakin vesi kielelle. Makeaa, marenkista ja mansikkaista = täydellistä!

Ohjeen Britakakkuun otin täältä, paitsi tein oman kakkuni mansikoilla, ja laitoin päälle vielä mantelilastuja. :)

Mitenhän tätä herkkua saisi talvellakin, kun ei ole enää marjasesonki? Banaania tai muita hedelmiä voisi toki käyttää, mutta toimivatkohan pakastemarjatkin vai tekevätkö ne kakusta vetisen? Jos teillä on kokemusta niin kuulisin mielelläni. :) Tuli nimittäin mun makuuni niin hyvää kakkua, etten malttaisi odottaa seuraavaan marjakauteen asti seuraavaa Britakakkua.

14 kommenttia:

 1. Britakakku on mun herkku, nam, nam. Minä en ole koskaan tehnyt, mun miniäni huolehtii siitä että mumma saa herkutella joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Britakakku on kyllä herkkua. Ja hyvä et miniä sitä leipoo sullekin! :)

   Poista
 2. Voit laittaa väliin myös persikan paloja ja säilykemandariinin lohkoja, syksyllä mustikka- ja talvella luumurahkaa :)

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt kiiviä talvella:)

  VastaaPoista
 4. Ihan täydellistä Britaa talvikaudella saa käyttämällä kanelista omenasosetta täytteenä. Mulla kesäinen mansikka ja omenasose on ihan tasaväkiset suosikit, en osaa sanoa kumpi on parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kuulostaa hyvältä, vois kokeilla joskus! :)

   Poista
 5. Namskis, Britakakku on mun herkkua ja melko nopea tehdäkin!
  Mä olen yleensä laittanut perinteisiä mansikoita ja joskus tuoreita mustikoita ja vadelmia. Ehkä talvella voisi käyttää purkkipersikoita (jos tykkää persikoista), ne tuli mulle jostain ensimmäisenä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on plussaa että tää myös syntyy nopeasti! :) Persikat on muuten hyvä idea, niitä voiskin talvella kokeilla tähän. :)

   Poista
 6. Minun mielestä parasta britan välissä on raparperihilloke ja rahka-kermavaahto!

  VastaaPoista
 7. Tämä on meillä kestosuosikki ja mantelilastut kuuluu päälle :) Tehdään tätä ympäri vuoden. En tiedä miten edes on mahdollista, mutta jos laittaa pelkkää pakastemansikkaa, saattaa tulla hieman vetinen mutta jos laittaa vadelmaa tai mustikkaa lisäksi, tulee todella hyvä! Kyllä pelkkä pakastemansikkakin menee, ei ole liian vetinen. Ja Jep, raparperihillo sopii tosi hyvin väliin mansikoiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei no hyvä tietää että pakastemarjoistakin voi tehdä! Täytyy kyllä testata joskus. :) Ja raparperihillo sopii kyllä varmasti väliin!

   Poista