11. syyskuuta 2016

Rahkainen minttu-suklaajäätelö


Tämä jäätelö oli mun to do- listallani valehtelematta monta kuukautta, ennenkuin sain tehtyä. Aika monta rahkapurkkiakin ostin sillä ajatuksella et voisin nyt tehdä näistä sitä jäätelöä, ja sit söin sen rahkan ennenkuin se ehti jäätelöksi asti... :D Ja tän tekemiseenhän meni siis aikaa varmaan vartti, pisin aika oli odotella neljä tuntia jäätymistä ennenkuin meni sohimaan jäätelökauhan kanssa purkille. :D Että ei se työläydestä tai ajanpuutteesta ollut kiinni, mutta joskus vaan asiat ottaa aikansa ennenkuin saa ryhdyttyä, vaikka kyseessä olis joku pieni homma. Kannatti kuitenkin lopulta ryhtyä, sillä tää jäätelö oli ihan huippuhyvää!

Ohje löytyi Valion sivuilta täältä.

Minä puolitin ohjeen, joten tein seuraavilla määrillä:

Helppo minttu-suklaajäätelö ( 4 annosta)

1 prk Valio maustettua minttu-suklaarahkaa
n. 1,7 dl kuohukermaa
0,5 dl glukoosisiirappia
1/4 dl sokeria

Koristeluun tummasuklaarouhetta

Valmistus:
- Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja sokeri. Sekoita.
- Kaada seos pakastuksen kestävään muovirasiaan (tilavuus n. 0,75 l), ja pakasta kannella peitettynä vähintään 4 h.
- Nosta jäätelö huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua. Ota jäätelökauhalla palloja, ja koristele annokset tummasuklaarouheella.

Tää jäätelö oli tosi hyvää, sellaista raikasta. Rahka toi makuun mukavaa "keveyttä" (heittomerkeissä siksi että ei tätä kevyeksi voi kutsua kaikella tuolla kerma- ja sokerimäärällä, mutta maku oli kevyt jäätelöksi) ja kivaa rakennetta. Aloin jo miettiä sitä variaatioiden määrää mitä tästä ohjeesta voisi tehdäkään; kokeilla erilaisia maustettuja rahkoja, lisätä sekaan keksinmuruja tai marjoja, tai vaikka lorauttaa sekaan kinuskikastiketta raidaksi... Täytyypä jatkaa testailuja. :)

2 kommenttia: