30. marraskuuta 2016

Oot niin ihana!


Yhteistyössä Oot niin ihana- vauvakirja

Täydellinen vauvakirja on löytynyt.
Se vaati parinkymmenen vauvakirjan pläräilyn kaupoissa, ja kahden vauvakirjan ostamisen - mutta vasta kolmas oli sitten se täydellinen jollaista olin etsinytkin. Meidän pojasta jää siis ainakin vauvamuistot talteen - kunhan äiti vaan muistaa täyttää kaikkia noita kolmea vauvakirjaa. :D Rakastan kyllä kaikkien tuollaisten täyttelyä, joten se ei liene ongelma. Lapsenakin omistin läjäpäin ystäväkirjoja, ja täyttelin niitä omia kirjoja aika ajoin itsekin koska se oli niin hauskaa puuhaa. ;)

Ostin siis jo ennen Juliuksen syntymää yhden vauvakirjan valmiiksi, ja pari viikkoa sitä täyteltyäni huomasin että siitä puuttui paljon sellaisia juttuja joita olisin halunnut vauvakirjaan täytellä, esimerkiksi kuukausisivut olivat vain kahden kuukauden välein, kun itse halusin kirjata muistoja ja tapahtumia talteen jokaiselta kuukaudelta. Niinpä ostin toisenkin vauvakirjan, mutta ei sekään ollut täydellinen vaikka paljon ihania juttuja siinäkin oli. Kaipasin kirjaa, jossa olisi paljon myös vapaata tilaa, ettei pelkästään niitä "tässä kuussa opin..." -juttuja, vaan vapaus kirjoitella vauva-ajasta myös omin sanoin ja sellaisia itselle tärkeitä tai hauskoja juttuja. Niinpä olin aivan innoissani, kun törmäsin ensimmäistä kertaa Oot niin ihana- vauvakirjaan, joka on aivan uudenlainen konsepti. Mut hurmasi jo kirjan nimikin, ja tutustuttuani kirjaan lisää vakuutuin siitä ettei mikään vauvakirja voisi olla enempää mun näköiseni.

Sain omakseni kappaleen tuota vauvakirjaa, ja hillosin sitä aarteenani ensin pari kuukautta kun en raaskinut alkaa täyttää kauniita sivuja - tuli ehkä pieni rimakauhu ja aloittamisen vaikeus koska tämä kirja oli niin upea. Nyt vauvakirjan täyttäminen on kuitenkin aloitettu, ja tää on niin mun juttu. :) Avoimet sivut joiden täyttämisessä saa käyttää omaa luovuttaan, ja joissa on tosi upea moderni design. Askartelijaluonteena mun kirjani tulee tietysti täyttymään kirjoitteluiden lisäksi myös kuvista, tarroista, nauhoista, piirroksista ja kaikenlaisesta muusta, mutta toki tämän kirjan voi täyttää myös pelkästään kirjoittamalla jos ei ole askartelijaluonne. :) Parasta on vapaus valita, ja vapaus tehdä kirjasta juuri omannäköisensä.

Oot niin ihana- vauvakirja on siis suomalaisen Ainoa Graphic Designin vauvakirja (sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa!), joka on tehty yhdessä käyttäjien kanssa. Toivotuin ominaisuus kirjalle oli monikäyttöisyys, ja sen vuoksi kirja on kansiorankenteinen, jossa sivujen järjestystä voi muuttaa ja väliin voi lisätä omaakin sisältöä esimerkiksi muovitaskuissa. Itse mietin myös, että tällaisena askartelijana sekaan on helppo lisätä ihan itse tehtyjä sivujakin joistakin omista tärkeistä jutuista. Tämä vauvakirja tulee kauniissa laatikossa, jossa mahtuu vauvakirjan lisäksi säilyttämään muitakin pieniä muistoja, mikä on sekin tosi kiva juttu! Ulkoasultaan Oot niin ihana on moderni ja raikas - tykkään ihan tosi paljon! Kirja sisältää siis kuukausisivut jokaiselle kuukaudelle koko vauvavuodelle, ja omat sivunsa on varattu aiheittain myös mm. nukkumiselle, odotukselle, juhlille, harmeille, hammashommille, musiikille, ja niin edelleen. Mukana on myös paljon kokonaan tekstittömiä sivuja, joten täyttämiseen on tosi vapaat kädet. :)


Höyhensaarilla- sivun kuvat oon ottanut meidän pojasta kolmeviikkoisena. En vielä kiinnittänyt niitä kirjaan, sillä täytyy vielä pohtia miten niitä sommittelen ja mitä juttuja haluan kuvien lisäksi tälle sivulle kirjoitella - nuo pilvet ainakin kutsuu kirjoittamaan unijuttuja niiden sisälle. :)

Puolivuotissivulle päätyivät ainakin lystikkäät kuvat meidän puolivuotiaasta veijarista, ja lisäksi kirjoittelen sivulle tärkeitä juttuja tuosta kuukaudesta. Oon kirjoitellut noita juttuja muistiin tietokoneella aina kuukausittain, joten niitä on helppo sitten lisäillä vauvakirjaan kun tätä täyttää. :)Tää kirja ois ihana myös kastelahjana, ja jos mulla ei omaa kappaletta jo olis niin varmasti esittäisin tästä toiveen myös korvatunturin suuntaan näin joulun alla. Vinkkinä siis, että tässä ois mahtava lahja pienten lasten vanhemmille tai vauvaa odottaville. :)

Inspiraatiota kirjan täyttämiseen löydätte täältä, ja lista jälleenmyyjistä on nähtävissä täällä. Tilauksen voi tehdä myös Oot niin ihana- vauvakirjan omilta sivuilta. Ah, miten ihana voi vauvakirja olla?! :)

Mitäs tykkäätte tällaisesta vauvakirjasta? Ootteko täyttäneet vauvakirjoja omista lapsistanne, ja onko teidän vauva-ajastanne tallessa vauvakirjaa? :) 

2 kommenttia:

 1. Koko ajan toivoin että ois arvonta tästä sit lopuksi :D oon kattonu tota ja vaikuttaa tosi kivalta mut en oo raaskinu ostaa... omasta lapsuudesta on kyllä vauvakirjaa täytetty, esikoista vielä muutama kuukausi odotellaan saapuvaksi, mutta vähän oon katellu vauvakirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, tällä kertaa ei ollut arvontaa tarjolla! Mutta tässähän sulla ois nyt hyvä toive jos joku kyselee mitä haluaisit joululahjaksi. :)

   Ja onnea esikoisen odotukseen, elät ihanaa aikaa! :)

   Poista