10. huhtikuuta 2017

Mietinpä vaan


... Miksi jonain iltoina lapsen nukutus on helppoa ja nopeaa (kuten tänään, alle puoli tuntia), ja jonain toisena vie tunteja ja tunteja (kuten toissa iltana kun nukutin poikaa kolme tuntia)?

... Mistä taapero tietää että on maanantai? Meidän maanantai-aamut tuntuu olevan toinen toistaan haastavampia, joten oon tullut siihen tulokseen et pikkumieskin tietää että on maanantai ja maanantait on hänellekin jotenkin vähän haastavia tai tympeitä. Vaikka eihän ne edes ole, vaan yks viikon kivoimpia aktiviteetteja eli muskari on aina maanantai-aamupäivisin. Mutta silti, meidän maanantai-aamut on aina vaikeita.... Miksi tuntuu, että mulla on koko ajan pieni stressi päällä? Mulla on kilometrin mittainen "to do"-lista täynnä enemmän ja vähemmän tärkeitä juttuja, ja tuntuu että lista vaan kasvaa lyhenemisen sijaan päivä päivältä, enkä ehdi tehdä niistä mitään. Ja minä siis olen sen tyyppinen ihminen, että kaikki tekemättömät asiat stressaa ja on mulla mielenpäällä - vaikka se olis niinkin mitätön kuin kuvien teettäminen tai se, että kirppiskamppeet odottaa ikeakassissa jo ties monettako viikkoa.

... Miten paljon uni ja sen puute oikeasti vaikuttaa kaikkeen. Vuosi sitten tähän aikaan nukuin paljon paremmin kuin mitä nukun nyt, vaikka silloin mulla oli vastasyntynyt vauva ja nyt mulla on taapero. Vuosi sitten tähän aikaan olin paljon freesimmän näköinen, ja mulla oli paljon enemmän virtaakin - vaikka tosiaan olin vasta synnyttänyt silloin. :D Mutta meidän vauva nukkuikin ekat kuukautensa hyvin, ja aloitti vasta sitten yöheräilyt ja yöhäsläilyt ihan kunnolla. Meidän kohdalla eka puoli vuotta vauvan kanssa oli paljon helpompi kuin se vauvavuoden jälkimmäinen puolikas.... Miten oon onnistunut häsläämään niin, että olin maksanut muskarin tuplana. Siis niin, että olin maksanut muskarilaskun jo loppuviikolla, ja sit viikonloppuna vielä saman laskun uudestaan - kun en yhtään muistanut että olin jo sen maksanut kerran. Mietinpä vaan, et kuinka paljon häslään muitakin vastaavia juttuja nyt univelkaisena, kun muisti reistaa.

... Miten paljon pyykkiä vuoden ikäinen tyyppi saakaan aikaan yhdenkin päivän aikana. On liattu useammat vaatteet, useampi pikkupyyhe, usea ruokalappu ja tosi monta harsoa - niin ja monta äidinkin paitaa. :D Pyykkikone laulaa, ja harvoin on enää sitä tilannetta että kylpyhuoneessa ei olis pyykkitelinettä tai kahta täynnä kuivumassa olevia pyykkejä.

... Miten paljon sotkua muutenkin tuollainen vuoden ikäinen touhutaapero saa aikaan. :D Meillähän asuu tosi innokas järjestelijä ja pyyhkijä, paha vaan että tää siis tarkoittaa myös että ruuan päätteeksi minimies pyyhkii tarmokkaasti loput ruuat lattialle ja hieroo ne pöytään - ja kaikki pöytätasot tyhjennetään mihin yltetään, laukut puretaan, lehtilaatikko tyhjennetään, lelut levitellään jokaista legoa myöten ympäri huonetta ja niin edelleen. :D Aikamoinen pyörremyrsky!
Kuvituksena kännykkäkuvia viimepäiviltä. :) 

Sellaisia iltamietteitä. :D Nyt kaikki sormet ristiin että poika on tosiaan syvässä unessa, ja ehdin hetkeksi neulomaan ennen nukkumaanmenoa. :) Mitäs te ootte miettineet tänä iltana?

Hyvää yötä!

6 kommenttia:

 1. Tuli tuosta maanantaista mieleen, että olisko semmonen idea ihan tyhmä että keksis maanantaille jotain tosi kivaa mitä sitten lapsikin odottaa innoissaan ja näin mielialakin on positiivisempi ja pirteämpi maanantaisin? Vaikka että maanantai on lettupäivä tai jotain muuta pikkuista kivaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea sit vähän isommalle, mut meillä poika täytti siis vasta vuoden niin ei vielä ymmärrä odottaa. :) Mut varmasti toimii vuoden tai parin päästä tuo vinkki! Nytkin maanantai on siis tosi kiva päivä ja poika nauttii maanantain muskarista tosi paljon, mutta ne aamut ennen sitä... :D Tää nyt oli vähän kieli poskessa tehty huomio et vuosikkaallakin maanantait on jo vaikeita, kun monet aikuiset kokee maanantain tympeäksi knu arki on taas viikonlopun jälkeen edessä. :) Ehkä ollu vaan sattumaa, että meidän maanantait on olleet astetta muita aamuja hankalampia viime viikkoina... :D

   Poista
 2. Onneksi ensi maanantai onkin pääsiäismaanantai! Eli periaatteessa onkin kaksi sunnuntaita! :D Toivottavasti silloin tuntuu viikon aloitus helpommalta!

  VastaaPoista
 3. Gugguu hakee Oulussa tuotesuunnittelijaa, sinähän olisit kuin tehty siihen hommaan!

  VastaaPoista