29. toukokuuta 2017

Minilomalla


Miehellä oli viime viikolla muutama lomapäivä, joten aloitettiin kesä tekemällä eka kesälomareissu. :) Kesältä se nimittäin tuntuikin, kun käytiin Tukholmassa ja Helsingissä - joissa ihan oikeasti oli jo lehti puussa ja kesäinen fiilis, täällä Oulussa kun ei vieläkään puissa viherrä yhtään.





Meidän reissuun mahtui...

♥ Junamatka menomatkalla perhehytissä (note to self: Ei välttämättä hyvä idea. Ei ollut oikeasti perhehytti (mikä kyllä siis tiedettiin tietysti etukäteen, että hytissä voi olla muitakin) vaan hytissä oli meidän lisäksi yksi pariskunta, joka ei ollut yhtään juttutuulella joten oli vähän vaivaannuttavat kuusi ja puoli tuntia matkustaa yhdessä. Varsinkin kun istumapaikat oli niin päin, että jouduttiin vähän väliä loikkimaan heidän jalkojensa yli että päästiin istuimiltamme.)
 Paluumatka yöjunassa, joka puolestaan oli erittäin hyvä idea. Varsinkin hytti omalla suihkulla ja vessalla oli todella huippu juttu pienen lapsen kanssa matkustettaessa. Kaksikerroksisen vaunun ylemmässä kerroksessa kyllä huojunta tuntui aika pahasti, mutta onneksi väsyneenä pieni matkustaja kainalossa sitä nukkui silti hyvin.
 Kaksi yötä Viking Linen laivalla. B2D Inside Comfort hytti parivuoteella oli todella jees, kun Julius sai nukkua meidän välissä, ja hytti oli muutenkin tosi viihtyisä. Pieni tietysti niinkuin nyt hytit on, mutta hytin sijainti laivalla oli ihan loistava ja hytti muutenkin siisti ja uudehko.
♥ Neljä ja puoli tuntia Tukholmassa kiertelyä. Vähän shoppailua, paljon kävelyä, keskustan tutkimista ja kahvittelua. Ihana kesäinen Tukholma, lämmintä oli +22 astetta ja tosi ihana ilma.
Pala nousi kyllä kurkkuun huhtikuisen terrori-iskun tapahtumapaikalla, vaikka ihmisvilinä oli entisellään.
♥ Pikaiset shoppailut laivan taxfreessä. Ostin itselleni yhden huipputarjouksessa olleen Lacosten tuoksun jota oon tuoksutellut kaupoissa jo usein aiemminkin, ja Julius sai pehmokoiran. Toki perinteiset laivakarkit ostettiin myös, Tobleronea ja muuta herkkua kotiinviemisiksi.
Mahat täyttävät laivan buffetit ja aamupalat ei pettäneet tälläkään kertaa, kyllä niillä ähkyn sai aikaiseksi. Ja Juliuksellekin löytyi monenlaista maisteltavaa, eivätkä tarjoilijatkaan katsoneet pahasti pientä sormiruokailijaa vaikka sotkua syntyikin vähän ympäristöön. :D Laivan ravintolan kaksi miestarjoilijaa ansaitsevat kyllä erityismaininnan; he huomioivat tosi hienosti pikkuisen ruokailijan ja pitivät osaltaan myös huolen lapsen viihtyvyydestä. Poikaa jututettiin aina ohi mennessä, tuotiin värityskirjaa ja merikarttaa, ja kävipä Ville Viikinkikin pikkuista moikkaamassa ruokailun lomassa. :) Aina myös löytyi jostain lähipöydästä joku täti jonka Julius bongasi juttukaverikseen, ja jolle vilkutteli ja virnisteli pitkään, joten viihtyvyys oli taattu. :D
♥ Aikaiset nukkumaanmenot. Aika vähän ehdittiin sinänsä laivalla pyöriä, kun aika laivalla meni käytännössä nukkuen ja syöden. :D Julius nukkui hyvin hytin parisängyssä keskipaikalla, ja onneksi tyypin unenlahjat on sikäli hyvät ettei nukahtanutta pientä häirinnyt tv:stä pyörinyt jääkiekkokaan. :D Koska hyttiin rauhoituttiin jo hyvissä ajoin illalla, tuli onneksi itsekin mentyä suhteellisen aikaisin nukkumaan - mikä teki kyllä tosi hyvää. :)
♥ Juliuksen riemua oli mahtava seurata. Tyyppi oli ihan innoissaan nähdessään paljon ihmisiä ja kaikkea jännittävää. Ei paljon päikkäreitä malttanut nukkua. :D Mutta tosi hienosti jaksoi silti pieni mies reissata hyväntuulisena koko reissun.
♥ Ystävien tapaamista Helsingissä. Vietettiin yksi päivä Helsingissä, ja ehdittiin treffaamaan kolme ystävää. Oli niin kivaa!
♥ Juliuksen eka matka ratikassa, eka kerta laivalla, eka kerta yöjunassa, ja eka reissu kahteen pääkaupunkiin. Juliukselta jos kysytään niin kivointa reissussa oli varmaan autot, ratikat ja muut kulkupelit!
♥ Vaikka meidän reissu pitikin sisällään lähinnä matkustamista paikasta toiseen eri kulkupelein, oli se ihanan rentouttavaa. Ja musta oli ihanaa ettei kolmeen päivään tarvinnut tehdä mitään kotitöitä, joita tuntuu riittävän normaalisti loputtomiin. :D Sai kerrankin vain olla, nauttia perheen seurasta ja istua valmiiseen pöytään, ilman että tarvitsi ripustaa pyykkejä tai tiskata.
Me oltiin Tukholmassa tosiaan viime viikon maanantaina, ja mietittiin, että onkohan siellä kovakin hulina kun sunnuntaina Ruotsi voitti jääkiekon MM-kultaa. Mutta mitäpä vielä, eipä tuo tapahtuma Tukholmassa näkynyt ollenkaan. Suomalaisethan ois vastaavassa tilanteessa uineet suihkulähteissä ja juhlineet kaupungilla ilman paitaa, mutta ei taida olla ihan samanlaista jääkiekkokansaa nuo naapurit. ;)
Mukulakivikadun nukuttava vaikutus tuli testattua ja hyväksi havaittua. Kaksi aiempaa reissupäivää Julius oli taaplannut läpi puolen tunnin päiväunilla, mutta Helsingin mukulakivikadut nukuttivat pienen reissaajan vihdoin pitkille puolentoista tunnin unille viimeisenä reissupäivänä.







Oli kyllä kiva reissu. Tällaisen vuoden ikäisen kanssa reissaaminen on suht helppoa, kunhan ottaa tietyt asiat huomioon ja menee lapsen ehdoilla. :) Kyllä vaan pienet irtiotot arjesta tekee hyvää, ja oli mukava viettää pari kesäistä päivää vähän etukäteen, kun täällä Oulussa niitä kesäkelejä saa vielä odotella.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta minilomalta, voi lurps laivojen notkuvia ruokapöytiä! :) Tukholmassa ei ole tullut käytyä vuosiin,ehkä olisi jo aika jälleen. Mitkä rattaat teillä muuten on?
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava miniloma!

      Nuo kuvien rattaat on meidän matkarattaat jotka hankittiin nyt keväällä, ja ne on verkkokauppa.comista Milla&Måns SoMa- rattaat, nämä: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/36229/ghhdg/Milla-Mans-SoMa-matkarattaat-musta Ihan loistavat! Menee todella näppärästi kasaan tosi pieneen tilaan, ja hyvin rullaa kaupungilla jopa mukulakivillä vaikka onkin pienet renkaat. Ainoat huonot puolet on selkänojan lyhyys, ja tavarakorin pienuus - mutta muuten ihan loistopelit. :)

      Poista