31. lokakuuta 2017

Lähimakuja Suomi 100 -juhlamenussa


Yhteistyössä S-ryhmän ravintolat / Raflaamo

Pääsimme miehen kanssa reilu viikko sitten herkuttelemaan Oululaiseen Frans&Camilleen Suomi 100 - juhlamenun merkeissä S-ryhmän kutsumana. Tämä kolmen ruokalajin illallinen tuli meille tosi hyvään saumaan, sillä päästiin satavuotiaan Suomen lisäksi juhlistamaan myös meidän kihlapäiväämme (kahdeksan vuotta jo!), ja mun uutta työpaikkaani. :)Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi luotu juhlamenu on saatavilla 1.10.-31.12.2017 valituissa S-ryhmän ravintoloissa (lista ravintoloista löytyy täältä), ja menu kustantaa 39,90€/44,90€ (edullisempi hinta siis S-etukortilla). Lisäksi menun kylkeen on valittavissa erilaisia juomapaketteja, jotka on sovitettu menuun ja juhlavuoden arvoihin sopiviksi. Vinkkinä, että juomapaketin sai muuten pyydettyä myös alkoholittomana. :) Me oltiin liikenteessä autolla, joten mun juomat tehtiin alkoholittomina, ja pääruuankin kanssa tarjoiltiin hyvää alkoholitonta valkoviiniä. Suosittelen siis ottamaan menun kylkeen juomapaketin, sillä kyllähän nuo tarkoin valitut juomat täydensivät kivasti menun, myös alkoholittomana.

Juhlamenu on suunniteltu luonnollisesti perinteisten suomalaisten raaka-aineiden ympärille, ja se keskittyy eettisesti ja ympäristövastuullisesti tuotettuihin lähimakuihin, joista voit lukea lisää täältä. Kotimaisen ruuan tuottajien tyttärenä olen tietysti aina ollut kiinnostunut ruokani alkuperästä, ja suosinut kotimaista aina sen ollessa mahdollista. Niinpä musta oli tosi kiva tietää että kuha lautasellani oli peräisin Imatralta, ohra suomalaisilta pelloilta ja tatit Suomen metsistä.

Illallinen aloitettiin glögillä, jota saimme nauttia odotellessamme alkuruokaa. Glögi oli musta yllättävä, mutta tosi hyvä valinta juomamenun alkujuomaksi. Mähän rakastan glögiä, ja sitä kuluukin litrakaupalla jo paljon ennen joulua. Mun glögikauteni onkin nyt sitten virallisesti avattu! Ehkä piakkoin sitä voisi ostaa jo kotiinkin. :)

Alkuruokana herkuteltiin kirjolohitartarilla ja siianmädillä. Annoksessa oli myös suolaheinää Nousiaisista ja perinteikästä Maalahden limppua Vaasasta. Alkuruuan kanssa kilisteltiin shampanjalla, ja sitä halusin itsekin maistaa kulauksen vaikka muuten olinkin alkoholittomalla linjalla, sillä en muista olinko koskaan aiemmin maistanut shampanjaa.
Pääruokavaihtoehtoina oli paistettua kuhaa tai kotimaisesta karitsan jauhelihasta tehty pannupihvi. Me miehen kanssa kumpikin päädyttiin kuhaan, ja oltiin kyllä annoksiimme tyytyväisiä. Kuha oli Imatralta, ja sen kyljessä tarjoiltiin kotimaista ohraa, tatteja ja herneitä. Minä pallottelin noiden kahden pääruuan välillä aika pitkään, koska karitsaakin olisi tehnyt mieli maistaa, mutta lopulta päädyin samaan annokseen miehen kanssa välttääkseni annoskateuden. ;D
Jälkiruuaksi tarjoiltiin mustikkajäädykettä, vadelmia, mustikoita ja kukkia Kotipellon puutarhalta. Jälkiruoka oli kyllä suussasulavan ihanaa! Tosi raikasta ja herkullista, olisin voinut syödä sitä vähän enemmänkin. ;D

Erityiskiitos myös siitä, että koko menu oli laktoositon - se ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys vaan tosi usein oon ravintoloissa pulassa, kun listalta ei löydy mitään minulle sopivaa syötävää. Muutenkin mun kokemukseni mukaan S-ryhmän ravintoloissa on tosi hyvin otettu huomioon erityisruokavaliot, ja myös ilmoitettu ne ruokalistoissa, jolloin valitseminen ja sopivan annoksen löytäminen on helppoa.

Tämä Suomi 100- juhlamenu oli tosiaan varsin suomalainen ja perinteinenkin, mutta tarjoili silti uusia ja erilaisia makuyhdistelmiä, mikä oli tosi kiva juttu! Menu oli täyttävä, muttei liian raskas - me tykättiin kyllä! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos vinkistä, täytyykin katsoa, jos lähiseudulla olisi tätä tarjolla. Hyvää marraskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa ravintolassa näitä näytti olevan tarjolla, toivottavasti sinunkin lähettyvilläsi olisi jossain :)

   Poista
 2. Oi nam, ihan vesi herahti kielelle! Menu vaikutti tutulta ja kappas, luin just tästä Kolin Grill It -ravintolan nettisivuilta pari päivää sitten :D Ollaan lähdössä viikonlopuksi hääpäivän viettoon Kolin maisemakylpylään ja illallistetaan siellä tietysti, voipi olla että tämä menu pääsee lautaselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä sama menu on monissa Raflaamon ravintoloissa! :) Mitä olen kuvia nähnyt niin pieniä vivahde-eroja on ravintoloissa tämän menun toteutuksessa, mutta menu on sama.

   Poista