3. joulukuuta 2023

Adventtisukat 2023 - osa 1

Hyvää ensimmäistä adventtia! :) Ja tervetuloa neulomaan yhdessä Adventtisukkia 2023! 

Edellisessä postauksessa kerroin vähän alkutietoja projektille, joten se kannattaa lukaista ensin läpi jos et vielä ole lukenut. :) 

Tämän vuoden Adventtisukat ovat siis naisten kirjoneulesukat, jotka neulotaan Novitan 7 veljestä -langasta (tai vastaavan paksuisesta langasta) kolmella värillä. Käyttämäni puikkokoko on 3,5 - mutta jos käsialasi on kovin tiukka tai löysä niin valitse toki puikot oman käsialasi mukaan. Sukkien jalkaterän pituutta on helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi, mutta myös leveyden säätäminen onnistuu. Suunnittelin tänäkin vuonna sukat niin, että kokoa on erityisen helppo säätää halutuksi, sillä kaikki kuviot ovat jaollisia neljällä silmukalla. :) Eli lisäämällä tai vähentämällä 4 tai vaikka 8 silmukkaa voit säätää sukkia paljonkin pienemmiksi tai isommiksi, ja kuviot silti täsmäävät. Pituuden säätö puolestaan onnistuu jättämällä jotain kuviokerroksia pois tai neulomalla jotain kuviokerroksia kaksi kertaa. Soveltaa siis tottakai saa, tärkeintä on neulomisen ilo. :)


Adventtisukat 2023 - osa 1

Ohje: Luo päävärillä 52 silmukkaa, ja neulo 2 o 2 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen neulo vielä yksi kerros sileää päävärillä, ja aloita sitten kuviokerrosten neulominen sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaavioita luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin aloittaen riviltä 1. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt. Kaavion voi suurentaa klikkaamalla sitä. Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, jätä työ odottamaan - jatketaan vartta vielä ensi viikolla. :)


Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää, niin neuvoa saa tottakai kysyä! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookissa sekä instassa heti kun ehdin. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa tai ruutupiirroksissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :) Yksi hyvä vinkki on venyttää silmukoita hieman puikolla aina jokaisen puikon neulottuasi, etteivät lankajuoksut jää kiristämään.
- Sukkia kannattaa välissä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi tai sukista on tulossa muuten väärän kokoiset.


Yksi hauskimpia juttuja näissä Adventtineulonnoissa minun näkökulmastani on yhteisöllisyys ja teidän Adventtisukkienne etenemisen seuraaminen, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2023 ja #sweetthingsadventtisukat2023, ja minua (@annikalevanen) saa mieluusti myös tägätä instakuviinne ja instastooreihinne koskien näitä sukkia  - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne, ja voin myös jakaa stoorejanne aiheesta! :) 

Neulomisen iloa, ja ihanaa joulun odotuksen aikaa! <3 Ihanaa neuloa taas yhdessä! :)

6 kommenttia:

 1. Olen jo muutamana vuotena osallistunut Adventtisukkien yhteisneulontaan, mutta nyt en ehdi kyllä samaa matkaa mukaan. Puikoilla on niin monta työtä kesken, että on pakko priorisoida. Tämänkin vuoden sukka näyttää kyllä ihanalta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Neulomaan ehtii onneksi myöhemminkin. <3 Ymmärrän hyvin että välillä puikoilla on ruuhkaa.. :D

   Poista
 2. Kiitos kun teet ohjeita meille muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tehdä kun nämä saa aina niin ihanan vastaanoton teiltä :) <3

   Poista
 3. Miten pitkät nämä sukat on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsi ei ole kovin pitkä, osviittaa saat aiempien vuosien Adventtisukistani, jos sitä tarkoitat. :)

   Poista