24. toukokuuta 2015

EuroviisuvalvojaisetEilen saatiin illaksi vieraita, kahviteltiin ja pidettiin euroviisukatsomoa pikkutunneille asti. Oli tosi kiva ilta! Arvosteltiin viisuesityksiä ja asuja; ihasteltiin ja kauhisteltiin vuorotellen kuten asiaan kuuluu. Kannustettiin naapuria Ruotsia, kun Suomi ei kerran ollut finaalissa mukana. Mun mielestä voitto meni ihan oikeaan osoitteeseen, vai mitä te ootte mieltä?

Tarjottaviksi leivoin mustikkakääretorttua ja pasteijoita, sekä tein pikkusuolaisia ruisnappeja. Eilen päivällä ostin kauppareissulta myös hortensian sekä miniruusun, kun sattuivat sopivasti eteen. Ulos terassille en niitä vielä uskaltanut laittaa sen eilisen myrskyn takia, joten toistaiseksi ne ilahduttaa sisällä. :)

Nyt kun asunto alkaa sisäpuolelta olla suhteellisen hyvällä mallilla, alkaa mun sormet tosissaan syyhytä pihan suhteen... Vielä on vähän epäselvää, mitä tähän rivitalon pihaan saa istuttaa (ja mitä rusakoiden vuoksi edes kannattaa istuttaa, ettei kasvata vaan pupuille ruokaa... :D), mutta ainakin ruukkuihin toki saa istutella kukkia ja hyötykasveja vapaasti. Siitä pionipenkistäkin haaveilen, mutta saapa nähdä saako sellaista tähän pihalle kasvattaa... Täytyy vielä vähän selvitellä. Noita rusakoita täällä tosiaan on paljon, joten jos jollakulla on hyviä vinkkejä miten esimerkiksi salaatit ja yrtit saisi niiltä suojattua niin vinkkejä otetaan vastaan!


4 kommenttia:

 1. Mun suosikki oli Viro, mutta niistä ketkä sai eniten pisteitä Ruotsi oli kyllä paras.

  En ole mikään puutarhuri, mutta pystyisiköhän salattien yms. suojaksi kehittelemään jotakin verkkoa, joka estäisi kaneja syömästä niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jonkunlainen verkko kävi itselläkin mielessä, mut mietin vaan et millanen sen sit pitäis olla ettei siihen vaan jää kanit tai mitkään muutkaan eläimet kiinni... :/

   Virosta tykkäsin kyllä minäkin myös!

   Poista
 2. Ruotsi oli kyllä hyvä! Nyt alko tehdä mieli hortensiaa, kun näin nämä kuvat. Ruukkuruusuja jo tänään ostin, ehkä haen vielä jokusen niitäkin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan hortensioita! Haluaisin vielä isommankin Hortensian tuohon pihalle, tämä on sellainen pienempi mutta piti ostaa etten vaan jää kokonaan ilman. Viime vuonna nimittäin heräsin liian myöhään ja kaikkialta oli jo Hortensiat loppu kun niitä metsästin. :)

   Poista