13. maaliskuuta 2017

Ensimmäiset sanat muistiin


Yhteistyössä Kiddex 

Meillä vielä odotellaan yksitoistakuisen Juliuksen ensimmäisiä sanoja. "Juttua" kyllä tulee paljon, mutta ei vielä ymmärrettävien sanojen muodossa, ja ei se mitään - ehtiihän sitä. :) Aika hyvin poika jo tapailee tiettyjä tuttuja sanoja ja niiden äänteitä, toistaa ensimmäistä tavua perässä ja niin edelleen, joten ei varmaan kauaa mene kun sanoja alkaa tulla. Täällä siis jännitetäänkin sitä, mahtaako ensimmäinen sana olla äiti, isi, mummu, pappa, auto, lamppu vai ehkä kakka. :D

Mullahan on siis Juliuksesta kolme (Joo-o... :D) vauvakirjaa joita täyttelen, ja haluan kirjoittaa mahdollisimman paljon muistoja talteen. Oma pää on univelan ja hormonihuurujen takia niin hattaraa että muisti toimii erittäin pätkien, joten on hyvä kirjata asioita, tapahtumia ja tärkeitä virstanpylväitä muistiin heti. En kuitenkaan kohta enää muuten muista että milloinkas meillä lähdettiinkään ryömimään tai kävelemään tukea vasten, saati sitten sitä milloin poika sanoo mitäkin hauskaa. Oonkin ihan innoissani Kiddexiltä saamistani Milestone The Original Mini Cards- korteista, joihin voi kirjata ylös lapsen sanoja ja lausahduksia. Kortteja on paketissa 100 kpl, joten aikamoisen määrän lauseita ja hauskoja juttuja saa kirjattua ylös kauniisti ja kätevästi. :)
Idean lisäksi tykkään tosi paljon myös korttien ulkonäöstä. On hauska että korteissa on kuvia myös esimerkiksi autoista, polkupyöristä, eläimistä, hedelmistä ja erilaisista hahmoista - voi vaikkapa kirjoittaa kitaran kuvalla varustettuun korttiin lapsen ensimmäisiä lauleluja tai rallatuksia, ja hedelmien kuvilla varustettuihin kortteihin ensimmäisiä ruokiin liittyviä sanoja mitä poika sanoo. :)

Ostin Juliukselle jo ennen syntymää myös  Milestonen Baby Cards - kortit, ja oon tykännyt niistä tosi paljon. Oli siis kiva ylläri kuulla että Milestonella on tällaisetkin kortit sanojen ja lauseiden muistiinmerkkaamista varten. Kortit säilyy kätevässä rasiassa, josta on helppo napata aina yksi kortti ja kirjoittaa hauska juttu muistiin heti, ja sujauttaa se sitten takaisin rasiaan.

Mietin, että laiskalle vauvakirjan täyttäjälle nämä kortit toimis vauvakirjan asemastakin, kun jokaisen tärkeän etapin kirjoittais yhteen korttiin - näissähän on siis vain luovuus rajana miten näitä käyttää. :) Tässäpä muuten loistava vinkki vauvalahjaksikin, olis varmasti tykätty! :)


2 kommenttia:

  1. Tämä on myös hyvä kummilahja! On tullut paljon markkinoille kivoja kortteja yms. Ja tämä kyllä on taas kiva uutuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ois muuten tosi hyvä kummilahja myös! :) Mä tykkään kans näistä korttijutuista, tosi kiva tapa säilöä vauvamuistoja.

      Poista