12. maaliskuuta 2017

Valuva suklaakakku
Oon jo pitkään halunnut testata valuvaa suklaaganache-päällistä kakkuun, joten nyt perjantain vieraille tekemääni kakkuun testasin sitä. Juhlittiin kutienkin meidän perheen kolmet synttärit kerralla, joten täytyihän kakku olla.

Jännitin tuota ganachea että mitenhän valumat onnistuu, ja onneksi onnistui paremmin kuin odotin, vaikka ei täydellinen olekaan. Harmi kun kakusta ei tullut otettua sisältä kuvaa, sillä sisäkerroksetkin kerrankin onnistui niin että ne oli tasakorkuisia ja nättejä. Kakussa on siis suklaapohja (pieni vuoka, joten kahden munan kakkupohja riitti) jonka leikkasin kolmeen osaan. Alemmassa välissä on vadelmatäytettä ja ylemmässä välissä suklaatäytettä tummasta suklaasta. Vadelma kivasti raikasti suklaisuutta ja makeutta, jota muuten kyllä kakussa riitti.

Kakun päällystin tuolla samalla vadelmatäytteellä, sillä halusin kakkuun vaaleanpunaisen pinnan, ja enemmän vadelmanmakua. Tasaisempi pinta olis varmasti tullut jollain muulla päällystäen, sillä tuo vadelmatäyte ei ollut sileää. Muuten tein kakun valmiiksi jo edellisenä iltana, ja suklaaganachen sitten vasta tarjoilupäivänä. Koristeeksi heitin keon suklaakonvehteja - nämä konvehdit ei ollut kaunempia mahdollisia kun nämä myytiin pussissa, kannattaa jatkossa valita ihan konvehtirasia niin suklaiden pinnat on kauniimpia, mitä en tietysti kaupassa hoksannut ajatella.Herkullinen kakku kuitenkin tuli, ja tykkäsin tuosta ganachen ulkonäöstä - joten sitä tulee varmasti käytettyä kakkujen päällä jatkossakin. :) Ehkä jo pian koittavilla 1-vuotissynttäreillä... :)

2 kommenttia: